Dekel Bikes Store

סל קניות  

סל ריק

הכל התחיל במחוז מרין בקליפורניה, ארה"ב, על ידי גו'ן בריז וגארי פישר ומספר חברים משוגעים לדבר, רוכבי כביש ורוכבי שבילים.
שעד אז, ניסו לרכב עם אופניים רגילים בעלי צמיגי בלון, הילוך יחיד שהיה נפוץ כבר משנות השלושים, ובכדי לעצור השתמשו במעצור שדמה לתחתית  של סירה בצורה ידנית, עם הפעלת כוח רב.

 

קילומטרים רבים נרכבו מאז, שבילים רבים נכבשו והשיגעון הלך והתפתח לתחומים שונים. רכיבת שבילים בסוף השבוע, רכיבת פרירייד, רכיבה אורבנית ותחרויות ירידה במורד הידועות בשם דאונהיל.

 

התחרויות הראשונות החלו בשנת 1976 במדינת קליפורניה. האופניים היו דיי פשוטים אך עם השנים פיתוחים טכנולוגיים בתחום

העלו את רמת המתחרים.

 

בתחרות דאונהיל המתחרים רוכבים במורד ההר במהירות גבוהה. הם מתחרים נגד השעון, כל פעם רוכב אחד במסלול. הרוכבים מוזנקים בדרך כלל המרווחים של 30 שניות, המנצח הוא זה שיורד בזמן המהיר ביותר. הפרשי הזמן בין הרוכבים מצומצם עד לשניה אחת, הזמן הממוצע 2.5 – 5 דק', הזמן משתנה בהתאם למסלול. בדרך קיימים מכשולים וקפיצות ועל המתחרים להפגין יכולת טכנית גבוהה על מנת להתגבר עליהם . הרוכבים מתאמנים גם על הכושר הגופני כולל אימונים בחדר הכושר לחיזוק שרירי הגוף.

 

רוכבי דאון ופרירייד מצוידים בלבוש מיוחד הכולל: קסדה סגורה ומשקף אבק,  ביגוד מיוחד, המאפשר קלות תנועה ונידוף זיעה, כפפות ונעליים מיוחדות.

הרוכבים משתמשים במיגון , כמעט לכל חלקי הגוף לדוגמא; חליפת לחץ לחלק העליון של הגוף או שריון מפלסטיק, מגינים לרגליים, ידיים, מרפקים וצוואר.

 התחרויות מתקיימות בכל העולם בסבבים ובסוגים שונים, כאשר החשובה כמובן היא אליפות העולם. תחרות האקסטרים החשובה מכולם הקראנקוורקס, המתקיימת בוויסטלר שבקנדה. ולאחרונה גם באולימפיאדה.

 

בין הרוכבים המפורסמים ניתן למצוא את  האחים את’רטון, שלישייה בריטית שלקחה את שני תארי אלופי העולם בדאונהיל 2010, סם היל, הרוכב האוסטרלי המהיר בעולם, בראנדון פרקלואו, סדריק גראסייה, מטי להיקונאן, רוכב הפיני שלקח את הגביע העולמי של שאמפרי, ג’וש ברייסלנד ועוד רבים וטובים שהיריעה קצרה מלהכיל.

 

בין האתרים המפורסמים נמצא את וויסטלר בקנדה. בחורף משמש כאתר סקי ובקיץ משנה את צורתו והופך לפארק אופניים הגדול מסוגו בעולם.כמו כן את דיאבלו פארק בניו ג'רזי. אתרים נוספים פזורים בכל העולם.

המסלולים מתאפיינים בדרגות קושי שונות, מכשולים טבעיים ומעשה ידי אדם, רמפות, קפיצות, שבילים מהירים ומפותלים לצד סיבובים חדים ועיקולים עזים.


המדריך לרכיבת פרירייד / דאונהיל

 

המטרות:
שליטה במורד
שמירה על שיווי משקל
מעבר והתחמקות ממכשולים

ביצוע ע"י:
גוף מאחורי הכיסא
רגליים מאוזנות
ברכיים כפופות
הורדת משקל מהידיים
מרפקים מכופפים
בלימה רכה

שליטה במורד:
תחילה, תן מבט על הירידה, התחלה לסוף. בחר את הקו.
היכן המלכודות? היכן להרים את הכידון? היכן נקודות הבלימה הבטוחות?
קח החלטה לגבי המהירות. כמה מהר תרכב? האם תהיה זו כניסה איטית והגברת המהירות בהמשך, או האם אתה צריך לבדוק את מהירותך ביציאה מהסיבובים? לרוב, בירידה חזקה ורווית מכשולים המהירות היא החברה שלך. למעשה תעזור לך לגהץ את השטח, תאפשר לך להיחבט בסלעים ובמכשולים ולעבור אותם, כמו כן תעזור לייצב את האופניים.
הפילוסופיה הכללית של רוכבי דאון היל - אם תאט תיפול. שמור על תנועה והשתדל לצוף.

שיווי משקל:
בזמן ירידה במקום תלול עליך לנוע לאחור אל מעבר לכיסא, ככל שתלול יותר עליך להיות שעון לאחור.
המטרה היא למקם את מרכז הכובד שלך ממש מעל לנקודה בה תהיה מעל השטח במרכז הגלגלים. במקרים קיצוניים יהיה אף רצוי לגרור את עצמך ממש על הצמיג האחורי כאשר החזה נוגע בקצה הכיסא

מעבר והתחמקות ממכשולים:
כאשר אתה מתקרב למכשול הפעל לחץ קל על שני הבלמים, קדמי ואחורי, בו זמנית.
עמוד על הפדלים כאשר הם מאוזנים ( שעה 15:00/21:00).
בהגיעך לנקודת המעבר או הירידה דחף את הכידון קדימה בעזרת הידיים וקמר את גופך. הרגש את הכיסא זז קדימה. כשהמכשול תלול יותר  כופף את ברכיך בכדי להביא את ישבנך אחורה ולמטה, קרוב לצמיג האחורי. חלק את  משקלך בצורה שווה על הרגליים כאשר הם מאוזנות ביחס לקרקע.
שמור על תנועה מתמדת, לאט מספיק כדי שהמומנטום בו אתה נמצא לא יגרום לך לאיבוד שליטה, אך מהר מספיק כדי לשמור על שיווי משקל ועל מנת לעבור את המכשולים בדרך.

מדרון:
לא חשוב עד כמה הירידה הבאה מסובכת, עדיף לעבור אותה מאשר לרדת או לנסות לעקוף אותה. אם אתה מאבד שיווי משקל, הרפה nמבלמים בזמן שאתה מסובב קלות את הכידון ומפנה את הצמיג הקדמי לעבר כיוון הנפילה, ייצב את עצמך ואז תוכל לבלום בשנית.

כאשר אתה מתקרב לסוף הירידה, הרפה מהבלם הקדמי. בזמן שהאופניים תופסות תאוצה והמירות גוברת הבא את גופך למצב אנכי ( אנכי לקרקע, לא 90 מעלות לאופניים). וודא שאתה לא מושך את הכידון.כאשר אתה מגיע לקרקע מאוזנת, השתחרר. בעדינות עזור לכידון להתרומם לעברך ותן לאופניים לרטוט תחתיך.

אם לפתע הירידה ממשיכה לתוך בור או שהדרך שרועה חצץ, תצטרך לבצע מהלך שיביא לאיזון האופניים. אם צריך, הפעל משקל על הצמיג הקדמי. שמור שלא יתחפר בכדי לא להתהפך. דוש עד ליציאה ושם הרפה מעט ותן לכידון לעלות.

רמפה :
בהגיעך לרמפה, עמוד על הפדלים, ומשוך מעט את הכידון בכדי לעזור לגלגל הקדמי להתרומם, הסתכל קדימה בקו ישר לעבר מקום הנחיתה . על האופניים לנחות כך ששני הגלגלים נוגעים בקרקע בו זמנית.
נסה לרכב בצורה שקולה תוך הבנת השטח והיכולות הטכניות. למידה והכרה של המגבלות, הן שלך והן של האופניים יעזרו לך לתכנן ולהתקדם בצורה יעילה ובטוחה.

חשוב:
הקפד תמיד להצטייד באביזרים למיגון. וודא קודם לכן את תקינות הציוד ובדוק לחץ אויר

 

מחבר:

יניב וסרהולץ, מדריך רכיבה מחברת דקל בייקס

חנות וביה"ס לאופניים

www.dekelbikes.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


דף הביתדף הבית

דיוור ישיר